Julens dukningar

Christmas is coming! Nu närmar sig julen och alla stunder då vi samlas kring det dukade bordet. Familj och vänner njuter av varandras sällskap, visst gillar man det? Nu är tiden då vi får tända ljus, laga mat, baka och pynta. Hos oss är det julstämning just nu, vi har dukat upp ett härligt julbord med porslin, linnedukar, glas och servetter för middagarna framöver. Inspireras och hitta dina favoriter för det dukade bordet. Återanvänd det du redan har men komplettera med något nytt för att göra en lite förändring från förra året. Kanske har du flyttat och fått ett större/mindre matbord och en ny linneduk blir din investering detta år. Linne är ett naturligt material som ger ett fint fall och går enkelt att tvätta, stryka eller mangla för den som vill. I vår linnekollektion hittar du även servetter ton i ton eller att bryta av med någon annan färg. Linneservetter är ju fantastiska eftersom de lätt återanvända och vi slipper slösa på pappersservetter. Ljuslyktor eller ljusstakar är en smaksak, vi gillar att kombinera dem båda. Vi hoppas att du får en härlig jul och att detta kan inspirera dig.

 

lyric brown frost ljuslykta tell me more

lyric brown frost ljuslykta tell me more

lyric brown ljuslykta tell me more

 

 

 

 

Glöggmingel och pepparkakor

Äntligen får vi dricka glögg, varm eller kall - vilken är din favorit? Idag finns ju fantastisk många olika varianter både med och utan alkohol. Att dricka varmt kryddat vin har sina anor långt bakåt i tiden. Redan under antiken tillsatte greker och romare kryddor i vin. År 1609 dök uttrycket "glödgat vin" upp för första gången. Namnet syftar på tillverkningsmetoden, där en sockertopp dränktes in i cocnac och antändes, varpå smältande socker rann ner i brygden och gav sötma åt glöggen.

Hos oss i Sverige växte glöggens popularitet vid slutet av 1800-talet och de privata vinhandelsfirmorna började tillverka färdigblandad glögg. Det fanns både vinglögg och en starkare variant som kallades cognacsglögg eller julglögg. Man började förknippa glöggen med julfirandet och dekorerade etiketterna med tomtenissar som kokade eller smakade på den rykande drycken. (Källa wikipedia)

Vi tycker att våra serier Bon och Taranto kan användas som en glögg servis, små fina muggar och assietter om man vill ha det till. Det bästa med detta är ju att de även kan användas som espresso/kaffekopp för den som vill använda dem hela året runt.

 

lyric brown frost ljuslykta tell me more

lyric brown frost ljuslykta tell me more

lyric brown ljuslykta tell me more

 

 

 

 

 

 

SHOP THE JOURNAL

Produkten har blivit tillagd i varukorgen